Hoe het werkt

Je vraagstelling is uitgangspunt voor een
transformerend proces dat je niet laat zoeken maar laat vinden.


Voor de één betekent dat een oude droom volgen…
De ander ontdekt al schilderend nieuwe invalshoeken. En een derde trekt er met de camera op uit voor een verzameling associaties over de toekomst. Een ander verdiep zich in meditatietechnieken of onderzoekt eigen heilige huisjes in woord en beeld.

Je probeert het ongeprobeerde
Je krijgt opdrachten om te experimenteren en je nieuwe ideeën uit te proberen. Daarbij werk je in het atelier van Een Schitterend Onderzoek maar ook thuis of op je werk. Je wordt gestimuleerd door onderzoekspost.

En natuurlijk maak je gebruik van inspiratiebronnen
Dat kan je favoriete film zijn, beeldende kunst, literatuur, poezie of wetenschap. Maar net zo goed mensen die je bewonderd of juist verafschuwt, een dialoog of bijzondere dingen in het dagelijkse leven en werk.

Hindernissen en kansen
Met nieuwsgierige belangstelling onderzoek je je kunstenaarsblokkades. Je kijkt naar wat je creativiteit en authenticiteit verhindert of remt en ontdekt welke mogelijkheden je hebt om je creatievermogen weer op gang te helpen.

Je leert een creatieve nieuwsgierige grondhouding
en verschillende expressieve en associatieve technieken waarmee je nieuwe invalshoeken vindt. Je leert je neus achterna te gaan.

Aan het einde van je onderzoek
heb je een authentiek werk gemaakt over de vraag die je vooraf hebt geformuleerd. Dat kan een kunstwerk zijn, een verhaal, een performance, een verzameling, een fotoserie, een nieuw product, een gedicht, een ritueel…

Nieuwsgierig geworden?
Als je meer wilt weten, of wilt kijken of een persoonlijk traject interessant voor je is, ben je van harte uitgenodigd voor een kennismakingssessie in het atelier van Een Schitterend Onderzoek.
Neem hier contact op