De Schatkamer van de Tussentijd

Vrouwen, jullie zijn uitgenodigd voor een feest van ontdekkingen.
‘We zullen de aard van onze speciale aanleg ontdekken, wanneer we ophouden onze eigen talenten te conformeren aan de modellen van andere mensen, wanneer we leren onszelf te zijn en onze natuurlijke kanalen durven openen.’ Shakti Gawain

De Schatkamer van de Tussentijd is een retraite van 5 zaterdagen in 5 maanden voor vrouwen die ruimte willen maken voor zichzelf, vorm willen geven aan hun ervaringen en open staan voor niet alledaagse verrassingen in hun ontwikkeling. Je neemt de broodnodige tijd om de bronnen te vullen en het vuur van inspiratie aan te blazen: ‘Alles van waarde heeft onderhoud nodig’. Opdat je verfrist en hernieuwd de wereld instapt en je vleugels uitslaat.

Wat krijg je?
– een verkenningsgesprek
– 5 feestelijke, inspirerende en verdiepende workshopdagen
– e-post en contact via een besloten internetpagina
– mogelijkheid voor individuele coachsessies

De Tussentijd is een creatieve plek, tussen wat voorbij is en het nieuwe dat komt. Het is een tijd van vrijheid, open en vol potentie, voorbij het comfortabele gewoonlijke. We oefenen de kunst om in het onbekende te verkeren. Om open en nieuwsgierig te zijn. In deze ruimte sta je stil bij jezelf, bij je verlangens en de vragen en keuzes rondom je leven en werk die je nu bezighouden. Je ontdekt dat de rijkdom en de vreugde van het leven niet van buitenaf komen maar kwaliteiten zijn van onze eigen vrije aard.

In deze rijke retraite laten we de levenskunstenaressen in onszelf aan het woord. We laten onze waarheid waar zijn. En ontdekken we hoe het leven zich door ons heen vorm geeft

Wat doen we tijdens deze retraite?

* We ontdekken in onze geest
We maken gebruik van verschillende dynamische en stille meditaties en manieren van zelfonderzoek zoals ‘inquiry’. Met moed verhouden we ons tot de blokkerende krachten in ons, zoals de innerlijke criticus die met al z’n oordelen over onszelf en anderen onze levenslust remt.

* We experimenteren met ons lichaam
We doen lichte fysieke oefeningen om ons bewuster van ons lichaam te worden, we dansen, stellen vragen aan ons hart en aan onze buik. We zullen genieten van de stilte én van onze levendigheid. De Godin komt niet van buitenaf… ze rijst op vanuit de diepte binnenin.

* Én we geven uitdrukking aan onszelf, creatief en expressief…
met smeuïge verf of hard krijt en ook met aarde en as. Er ontstaan eigen rituelen en je werkt aan een eigen kunstenaarsboek. We zullen creatief experimenteren, visualiseren en schrijven. Vooral doen we waar we van houden: op deze dagen ga je je neus achterna!

Kortom, we vieren een feest zoals in alle tijden: vrouwen komen van ‘heinde en verre’ samen. Om te experimenteren en te creëren, om te mediteren en te dansen. Om inzicht en wijsheid te vergaren. We laten onszelf borrelen: een alchemistisch proces dat lood verandert in goud. In onze natuurlijke staat zijn we luisterrijk en wijs en vinden onze eigen koers.

Je retraite thuis | e-contact
Tussen de bijeenkomsten door integreer je je ontdekkingen. Je leert je retraite mee te nemen in je dagelijkse leven en werk. Oefeningen die je krijgt en per e-post helpen je daarbij.
We houden ook contact en inspireren elkaar via een besloten internetpagina.


Verkenningsgesprek
Als je besluit deel te nemen spreken we een verkenningsgesprek af. We kijken naar je verlangen om mee te doen en wat je bezig houdt. Er is ook ruimte om vragen te stellen over de retraite. Het gesprek kan ‘live’ in het atelier of per telefoon of skype. De kosten voor dit gesprek zijn in de prijs inbegrepen.

Kennismakingssessie
Wil je zelf eerst uitgebreider verkennen waar je behoefte aan hebt en of deze retraite is wat je zoekt? Je bent van harte welkom om daarvoor een kennismakingssessie (2 uur) af te spreken. Deze vindt plaats in Zutphen. De kosten zijn € 125,-* Besluit je tot deelname dan krijg je de helft van het bedrag terug.
Je kunt mij bereiken via telefoonnummer 06 – 42233778 of via het contactformulier.

Ook voor vragen kun je me op deze manier bereiken.
Misschien wel tot in de Schatkamer van de Tussentijd!
Hartelijke groeten,
Jacquelijne