Inquiry in Expressie

Vrije flow in creatieve expressie

Het creatieve veld is een bijzondere plek. Een vrijplaats waarin alles kan opkomen. Iedere vorm is nog mogelijk, ook vormen die we nog niet kennen. Beelden, kleuren, lijnen ontstaan uit een bron van waaruit ook bijvoorbeeld onze dromen komen.

Wie nieuwsgierig blijft, speelt en zichzelf de ruimte geeft kan zich steeds weer verwonderen over de nieuwe perspectieven en genieten van onverwachte inzichten en vergezichten.

Picasso ‘Ieder kind is een kunstenaar, de moeilijkheid is er een te blijven als je groot wordt’

Reggio Emilia

Inquiry in expressie

In onze inquiries openen we ons voor de ruimte en het vrije veld.
In deze workshop is er gelegenheid om dit proces beeldend in expressie te brengen, precies zoals het zich aandient, klein en intiem, wild en uitbundig… Je gaat zelf ‘uit de weg’ om je te verwonderen over wat zich blijkt uit te drukken.
Het kan niet fout gaan, of goed, het gaat gewoon.

De  criticus in het atelier?

Die creatieve ruimte geeft een enorme vreugde. Maar we ondervinden vaak hoe sterk onze neiging is de potentie in te vullen met wat we al weten, wat we denken dat er verwacht wordt, eerder hebben gemaakt… we verliezen onbevangenheid, frisheid en ook het genieten. Ons goede bekende innerlijke criticus is niet erg gesteld op vrije expressie. We gebruiken daarom in deze workshop een specifieke techniek om ons steeds weer vrij te maken van de commentaren en onze levendigheid terug te winnen.