De Vrijplaats

Heerlijke dagen vrij werken in het atelier, elke maand is er een vrijplaatsdag.

 

Expressief beeldend werken in de warmte van het atelier. Op jezelf, samen met anderen in de ruimte. Er is koffie, thee en lekkers. Er klinkt mooie muziek of je werkt een tijdje in stilte. En er zijn al die heerlijke materialen om mee te experimenteren.

Vooral is er ook de vrije ruimte om je gang te gaan en je neus te volgen, je handen achterna. En te ontdekken waar het expressief werk je brengt. Schilderend, schrijvend, lummelend, schetsend, lezend…
Voor de één is het creatieve werk een heerlijke speelplaats voor zelfexpressie, voor de ander een plek van transformatie en loutering. Het kan zelfs een meditatie zijn.

Wanneer is dit interessant voor je?
– Als je tijd en ruimte voor jezelf en je eigen proces wilt.
– Als je verder wilt werken met wat je in de workshops en trainingen hier hebt ontdekt.
– Als je ‘gewoon’ zo maar wilt spelen met materialen, ontdekkingen wilt doen, technieken uitvinden en elkaar wilt inspireren.
– Of als je verlangt naar een atelier waar je op jezelf kunt werken maar ook met anderen samen bent. Omdat je hier in het atelier makkelijker op gang komt dan thuis of van de inspiratie houdt.
– Of misschien wil je juist kennis maken met het atelier en met mijn manier van begeleiden.

Je bent van harte welkom!

Reisbegeleiding?
Op deze dagen kun je zelf je gang gaan. Er is geen workshopprogramma. Maar wél individuele begeleiding als je dat wilt. Ik ben beschikbaar om je te helpen waar nodig. Bijvoorbeeld om je te verleiden je verlangen te volgen. Of om samen met je de innerlijke criticus de juiste plaats te geven zodat je vrij kunt werken. Of om materialen aan te reiken die je een nieuwe invalshoek geven.

Uitwisselen
Als je wilt kun je natuurlijk ook een maatje opzoeken hier om te inquiren, samen naar jullie werk te kijken of misschien wel met elkaar aan één beeld te werken.
En natuurlijk kun je elkaar in het atelier ongegeneerd inspireren. Je mag ook technieken stelen : )
Wel wil ik je vragen terughoudend te zijn in het geven van commentaren op elkaars werk. Dat helpt je om je eigen manier en je eigen vrijheid van uitdrukken te ontwikkelen.

Helmie1