Achter Een Schitterend Onderzoek

Een Schitterend Onderzoek wordt bezield door Jacquelijne Constant, professioneel begeleider van bewustzijnsontwikkeling, trainer, coach en kunstenaar.

‘Inmiddels put ik uit rijke ervaring in begeleiden van mensen die zich op persoonlijk, creatief en spiritueel vlak ontwikkelen. Ik werkte in verschillende werkvelden zoals in de geestelijke gezondheidszorg waar ik creatieve therapie gaf, in theatervormgeving en als coach en trainer in het bedrijfsleven. En natuurlijk gaf ik door de jaren heen workshops beeldende expressie en coachte ik door middel van creatief werk.
Sinds 2006 bestaat ‘Een Schitterend Onderzoek’, hier nodig ik mensen uit tot zelfonderzoek, ondersteun ik hen bij persoonlijke en professionele ontwikkeling en moedig ik creatieve expressie aan.

Mijn eigen ontwikkeling is verrijkt door studie en training aan:
de Sociale Academie (HVA), Gerrit Rietveld Academie (kunstacademie), het Centrum voor Expressieve en Creatieve therapie (Anette Brederode), Jaartraining ‘Beeldend werken vanuit beweging en materiaal’ bij kunstenares Marleen van den Bergh, Leergang Coaching aan de SVC School voor Coaching (senior coach, teamcoach), School voor Imaginatie (Jan Taal), het Centrum voor Tantra – Amsterdam, Michele Cassou ‘Creativity Without Limits – Point Zero Painting’ (masterclass), en het Centrum voor Mindfulness (Rob Brandsma).

Sinds 2006 ben ik student aan de Ridhwan School for human development. De Ridhwan School geeft een doorgaand onderricht in ‘The Diamond Approach’, een hedendaagse ontwikkelingsweg die de kennis en beoefening van oosterse spirituele tradities en moderne dieptepsychologie integreert. De school hanteert een specifieke methode voor zelfonderzoek namelijk Open ended Inquiy.

Naast door kunst en creativiteit ben ik geïnspireerd door de visie van Tantra. Daarin worden alle ervaringen die het leven brengt met een open en nieuwsgierige houding tegemoet getreden teneinde het leven volledig te leven. Meditatie is een belangrijk ingrediënt in deze visie.
Ik volgde de Tantratraining en verschillende vervolgtrainingen bij het ‘Centrum voor Tantra’ in Amsterdam en assisteerde er enige jaren. Van 2009 – 2015 gaf ik er in samenwerking met Carla Verberk met regelmaat de retraite ‘Het Pulseren van de Rozenbloesem’ een rijke 6-daagse creatieve training voor vrouwen waarin beeldende expressie een meditatie was. In 2014 en 2015 gaf ik bij het centrum, samen met collega’s Tanja Ceha en Eef Hengst, de Tantra-introductieweek voor vrouwen. In 2016 heb ik mijn samenwerking met het Centrum voor Tantra beëindigd.
Ik leerde ook over Tantra in retraite bij Parvathi Nanda Nath. Zij is een yogini (beoefenaar, lerares) in de traditie van het Kashmir Saïvisme. Mijn samenwerking met Theo de Klein (Abhika Tantra) hielp mij verdiepen in de yoga van de aanraking en adembewustzijn.