Achter Een Schitterend Onderzoek

Een Schitterend Onderzoek wordt bezield door Jacquelijne Constant, professioneel begeleider van bewustzijnsontwikkeling, trainer, coach en kunstenaar.

‘Inmiddels put ik uit rijke ervaring in begeleiden van mensen die zich op persoonlijk, creatief en spiritueel vlak ontwikkelen. Ik werkte in verschillende werkvelden zoals in de geestelijke gezondheidszorg waar ik creatieve therapie en training gaf, in theatervormgeving en als coach en trainer in het bedrijfsleven. Door de jaren geef ik workshops beeldende expressie en coachte ik door middel van creatief werk.
Sinds 2006 bestaat ‘Een Schitterend Onderzoek’, hier nodig ik mensen uit tot zelfonderzoek, ondersteun ik hen bij persoonlijke en professionele ontwikkeling en moedig creatieve expressie aan.

Mijn eigen ontwikkeling is verrijkt door studie en training aan:
de Sociale Academie (HVA), Gerrit Rietveld Academie (kunstacademie), het Centrum voor Expressieve en Creatieve therapie (Anette Brederode), Jaartraining ‘Beeldend werken vanuit beweging en materiaal’ bij kunstenares Marleen van den Bergh, Leergang Coaching aan de SVC School voor Coaching (senior coach, teamcoach), School voor Imaginatie (Jan Taal), het Centrum voor Tantra – Amsterdam, Michele Cassou ‘Creativity Without Limits – Point Zero Painting’ (masterclass), en het Centrum voor Mindfulness (Rob Brandsma).
In 2018 begon ik de 4-jarige opleiding Hakomi mindfulness somatic psychotherapy aan het Hakomi Instituut (docenten Halko Weiss en Maci Daye met team – Hakomi Mallorca).

Sinds 2006 ben ik student aan de Ridhwan School for human development. De Ridhwan School geeft een doorgaand onderricht in ‘The Diamond Approach’, een hedendaagse ontwikkelingsweg die de kennis en beoefening van oosterse spirituele tradities en moderne dieptepsychologie integreert. De school hanteert een specifieke methode voor zelfonderzoek namelijk Open ended Inquiy.

Naast door kunst en creativiteit ben ik geïnspireerd door de visie van Tantra. Daarin worden alle ervaringen die het leven brengt met een open en nieuwsgierige houding tegemoet getreden teneinde het leven volledig te leven. Meditatie is een belangrijk ingrediënt in deze visie.
Ik volgde in ’04-’05 de tantratraining en verschillende vervolgtrainingen bij het Centrum voor Tantra in Amsterdam en assisteerde er enige jaren. Van 2009 – 2015 gaf ik er, in samenwerking met oprichtster Carla Verberk, met regelmaat de retraite ‘Het Pulseren van de Rozenbloesem’ een rijke 6-daagse creatieve training voor vrouwen met beeldende expressie als meditatie. In 2014 en 2015 gaf ik bij dit centrum, samen met collega’s, de Tantra-introductieweek voor vrouwen. In 2016 heb ik mijn samenwerking met het Centrum voor Tantra beëindigd.