The road unknown

Twee-daagse workshop voor vrouwen in een transitietijd. In de periode tussen de workshopdagen in werk je thuis aan een creatief dagboek en integreer de thema’s.


Jouw persoonlijke tussentijd.
Wie ben jij in transitietijd? Hoe ervaar jij deuren die sluiten en de ruimte die ontstaat? Hoe ontdek jij nieuwe mogelijkheden? Koester je de vruchten van je leven en de vrijheid die ontstaat? Is er spijt? Rouw? Angst? Ontluikend nieuw plezier? Een nieuw soort frisse wind?
En hoe ga je om met de tijd en het geduld die transitie vraagt? En wie of wat is je gids als de weg onbekend is?
In deze workshop cirkelen we rondom deze vragen.

Deze dagen werk je expressief en beeldend in de warmte van het atelier. Deels op jezelf en deels samen met andere vrouwen experimenteer je met de materialen die volop aanwezig zijn. Je doet bewustzijnsoefeningen en creatieve experimenten.

Transitietijd: van het bestaande naar iets nieuws
Transitie gaat over de beweging van het bestaande naar iets nieuws wat nog onbekend is. Daarbij hoort het loslaten van wat je kent, wat je vertrouwt is en veilig. Soms laat jij het bekende los, soms laat het bekende jou los en vaak is het simpelweg een onlosmakelijk gevolg van ‘leven’.

De Transitietijd gaat over bewust ruimte maken om iets nieuws te laten ontstaan. Jezelf opnieuw uitvinden, jezelf ontdekken in een nieuwe context. Er liggen dingen achter je, geliefde dingen, zaken die misschien nog onafgerond voelen, er zijn verlangens…en er is de nog open ruimte voor je…
De kunst bestaat er uit die vrije ruimte niet meteen in te vullen met wat we al kennen, of denken te kennen, maar te openen voor wat deze tijd je geeft.

Deze tussentijd kan je helpen jezelf niet meer zo serieus nemen, vrijer te zijn, ontvankelijker, onafhankelijker. Om verbeterprojecten over jezelf los te weken en meer te landen in wie je blijkt te zijn, autonoom en authentiek.

Creatieve expressie geeft je de ruimte.  Schilderend, schrijvend, lummelend…
Misschien (waarschijnlijk) heb je al eerder in je leven een transitie meegemaakt en weet je al het een en ander over hoe dat bij jou werkt. In deze workshop kiezen we voor een ervaringsgerichte toegang tot jouw wijsheid op dít moment.
Je treedt jezelf en je vragen tegemoet met de houding van een kunstenaar: open, je verlangen volgend, nieuwsgierig… Maar ook nodigen we toestemming uit, en mildheid en een bemoedigende sfeer, want dat hebben we nodig op onzekere grond.

Beeldende expressie is een bijzonder proces dat je inzicht geeft en je verbindt met je diepere kennis en wijsheid.

Wanneer is dit interessant voor je?

  • Als je tijd en ruimte wilt voor je jezelf en je eigen transitieproces.
  • Als je al het een en ander over jezelf weet en een dag op een andere manier jouw wijsheid wilt benaderen
  • Als je nieuwsgierig bent om te werken op een beeldende manier.