SoulCollage® met Daphne Smit

Ik ben heel verheugd dat Daphne Smit, vriendin en collega, beeldenlover en taaltovenaar weer naar m’n atelier komt om een workshop SoulCollage® te geven!
Lees hieronder wat Daphne over deze eenvoudige maar oh zo verdiepende manier van werken met beelden schrijft. We nodigen je van harte uit!
Jacquelijne

‘Wat is SoulCollage®?

Met SoulCollage® heb je toegang tot verborgen wijze delen in jezelf die vaak geen stem krijgen. Het geeft je direct toegang tot je innerlijke wijsheid en je diepere onbewuste zelf. Het brengt je uit je hoofd en terug bij je hart, je komt op een diepere laag in contact met jezelf. En je doet dit in je eigen tijd, in je eigen tempo en in je eigen taal van beelden.

Je creëert schijnbaar eenvoudige kunstwerkjes – de SoulCollage® kaarten – die je helpen om een ander licht te schijnen op vragen die je hebt. Oplossingen te vinden op uitdagingen in je leven. Of die een ‘second opinion’ geven over kwesties of een dilemma.
Vaak heeft je kaart veel meer te vertellen dan je aanvankelijk denkt. SoulCollage® ondersteunt je bij het nemen van beslissingen en het aanbrengen van veranderingen in je leven.
Iedereen kan het!

Neem de paradoxale route van SoulCollage®
Met SoulCollage® begin je blanco. Je hoeft niets te weten of te begrijpen. Alles dat je nodig hebt, is er al. De tools die je ziet: afbeeldingen, karton, lijm, schaar. En tools die je niet ziet maar wel voelt: je intuïtie, zin, verlangen en natuurlijk je nieuwsgierigheid. Je ogen en handen doen speels het werk en jij volgt je neus als een wolf die iets op het spoor is.
Het heeft iets speciaals als je – gegrepen door het plezier – je eigen collage op het karton ziet verschijnen.
Is je SoulCollage® kaart klaar, dan vergaar je je innerlijke wijsheid door de kaart te lezen. Tijdens dit ‘ik ben degene die’ proces dringt ook het besef werkelijk tot je door dat deze wijsheid uit jou komt.
De paradox van SoulCollage® is dat het licht en speels is en tegelijkertijd de essentie raakt.

In deze workshop ga je de vier groepen binnen SoulCollage® ontdekken.
– Het Comité oftewel de psychologische groep: de innerlijke persoonlijkheidsdelen
– De Gemeenschap; mensen, dieren, plaatsen die met hun speciale invloed belangrijk zijn in je leven
– De Raadgevers, die het collectieve onbewuste (archetypen) en het bewuste (universele menselijke concepten) vertegenwoordigen en voor jou persoonlijk en uniek zijn
– En de Metgezellen, persoonlijke dier-totems die verbonden zijn met de chakra’s, het oer-systeem van energiecentra in je lichaam.

SoulCollage® biedt
– het buitengewone, bijna verslavende, plezier van je eigen SoulCollage® kaarten maken en raadplegen
– toegang tot je innerlijke wijsheid om je diepste maar ook dagelijkse vragen te beantwoorden
– werken met de taal van symbolen, dromen en archetypen

SoulCollage® ontstond eind jaren tachtig, toen in de psychotherapeutische praktijk van de Amerikaanse theologe en Jungiaanse psychologe Seena B. Frost bleek hoe transformerend het maken en delen van zielenkaarten is. Inmiddels hebben wereldwijd ontelbaar veel mensen de positieve kracht van SoulCollage® ervaren.

Hoewel SoulCollage® zeer persoonlijk is, werkt het maken en lezen van kaarten in groepen die met elkaar hun creativiteit willen uiten, heel ondersteunend.

Door wie?
Mijn naam is Daphne Smit. In 2004 ben ik gestart als zelfstandig coach om mensen te ondersteunen in het vinden van antwoorden op hun vragen, zowel professioneel als persoonlijk. Deze groei gaat vaak over (de moed om te) veranderen, werkelijk te gaan en te staan voor wie je bent en wat je wilt bereiken. Naar binnen durven kijken om je lichte en schaduwkanten, je zorg en verlangen, je blokkades en flow te ontdekken en jezelf beter te begrijpen. SoulCollage® sluit hier naadloos op aan. De kracht van beelden, intuïtie en innerlijke wijsheid geeft inzicht, inspireert en transformeert.

Sinds 2011 geef ik in co-creatie meerdaagse retraites met thema’s als Stilte en het Superego. Naast meditaties en lichaamswerk is de dagelijkse verbonden ademsessie een magische poort voor inzicht en antwoorden. Net als in SoulCollage® brengt verbonden ademen mensen uit het hoofd en in het hart, de plek van liefde en begrip.

Deze workshop
– biedt tafels vol met een verscheidenheid aan afbeeldingen en onbeperkt materiaal gebruik
– openen en sluiten we af met een ritueel om sacred tijd en ruimte in en uit te luiden
– geeft je persoonlijke tijd in stilte evenals in verbinding zijn met andere Soul-volle deelnemers
– maak en verken je je SoulCollage® kaarten als portalen van transformatie in een veilige, ondersteunende en aangename omgeving
– oefen je hoe je nog dieper kunt luisteren naar en vertrouwen op je innerlijke wijsheid
– biedt licht lichaamswerk en geleide visualisatie (fijn om comfortabele kleding te dragen of mee te nemen)

Iedereen, met en zonder ervaring, is van harte welkom!

Deelnemen? Stuur een berichtje via info@dsac.nl om je plek te reserveren.

Leuk je te ontmoeten op deze workshop, graag tot dan!
Hartelijke groet,

Daphne

Dank aan alle geweldige fotografen en kunstenaars waarvan de beelden ons inspireerden om onze binnen- en buitenwereld opnieuw te creëren en te ontdekken!

SoulCollage®-kaarten worden niet verkocht, verhandeld of geruild en worden gereproduceerd alleen voor persoonlijk gebruik van de samensteller van de kaart. SoulCollage® kaarten kunnen gebruikt worden als voorbeelden ter illustratie van het SoulCollage®-proces.’