Mijn innerlijke criticus en ik (worden creatief)

… en vind je levensenergie terug!

 

2-daagse workshop. In de tijd tussen de workshopdagen oefen je thuis met de innerlijke criticus en je creativiteit.
Doorgaans houdt de innerlijke criticus niet van creativiteit. Tenzij je natuurlijk meteen een Van Gogh of zo schildert… (en dat is dan eigenlijk ook niet goed want je moet spontaan vanuit jezelf schilderen, iets abstracts, iets hips, en de kleuren zijn ook niet precies wat ze moeten zijn, en het lijkt niet, en overigens heb je geen kunstacademie gedaan dus kan het toch nooit wat worden en je voelt je vandaag niet zo lekker dus sowieso al fout, doe toch eens wat leuks aan!)

In deze tweedaagse workshop werp je licht op de innerlijke commentaren die je klein en beperkt houden. Op de stemmen die je opjagen en opjutten, en voor wie het nooit goed genoeg is, jij nooit goed genoeg bent…
Je treedt ze in deze workshop tegemoet met warme nieuwsgierigheid, dapper zelfonderzoek en met de  kracht van creatieve expressie!!

Je hoeft geen ervaring te hebben met creatief werken. Misschien vind je zelfs van jezelf dat je niet creatief bent (of vindt je criticus dat misschien…?)
Creatieve expressie is een krachtig middel om zelfonderzoek mee te doen en je te ontwikkelen. Het is de moeite waard er kennis mee te maken.

Je leert je met kwast en krijt, met huid en haar, te verdedigen tegen de bekrompen, muffe, opjagende, afstraffende stemmen van de criticus. Ze weten je levensenergie en creativiteit goed onder de plak houden.
Maar nu ga je naar huis met meer ruimte, lucht en levendigheid (en vol spetters en vegen).

Maar ook leer je luisteren naar de verborgen hulp en steun die de criticus je in die onbeholpen verpakking probeert te geven.

Uiteindelijk wil jij het zijn die je leven leidt, en niet je criticus.
Laten we de rollen eens duidelijk afspreken : )

Wanneer is dit interessant voor je?

  • Als je meer wilt weten over je innerlijke criticus
  • Als je de criticus wilt leren temmen
  • Als je bang bent dat je niet creatief bent (maar toch ergens vermoed dat het niet klopt)
  • Als je lust voelt om ondanks alle innerlijke commentaren toch in het atelier te werken en je er dus niets van aan wilt trekken
  • Als je die innerlijke beperker nou wel eens even recht in de ogen wil kijken om te zien wat voor vlees je in de kuip hebt
  • Als je er bang voor bent
  • Als je er zin in hebt