‘Mijn innerlijke criticus en ik worden creatief’

… en je vind je levensenergie terug!
Doorgaans houdt de innerlijke criticus niet van creativiteit.
Tenzij je natuurlijk meteen een Van Gogh of zo schildert… (en dat is dan eigenlijk ook niet goed want je moet spontaan vanuit jezelf schilderen, iets abstracts, iets hips, en de kleuren zijn ook niet precies wat ze moeten zijn, en het lijkt niet, en overigens heb je geen kunstacademie gedaan dus kan het toch nooit wat worden en je voelt je vandaag niet zo lekker dus sowieso al fout, doe toch eens wat leuks aan!)

In deze workshop werp je licht op de innerlijke commentaren die je klein en beperkt houden. Of die je opjagen en opjutten.
Je treedt ze tegemoet met warme nieuwsgierigheid, dapper zelfonderzoek en met de  krachtige kwaliteit van creatieve expressie!!

Je hoeft geen ervaring te hebben met creatief werken. Misschien vind je zelfs van jezelf dat je niet creatief bent (of vindt je criticus dat misschien…?)
Creatieve expressie is een krachtig middel om zelfonderzoek mee te doen en je te ontwikkelen. Het is de moeite waard er kennis mee te maken.

Je leert je met kwast en krijt, met huid en haar, te verdedigen tegen de bekrompen, muffe, opjagende, afstraffende stemmen van de criticus. Ze weten je levensenergie en creativiteit goed onder de plak houden.
Maar nu ga je naar huis met meer ruimte, lucht en levendigheid (en vol spetters en vegen).

Wanneer is dit interessant voor je?

  • Als je meer wilt weten over je innerlijke criticus
  • Als je de criticus wilt leren temmen
  • Als je bang bent dat je niet creatief bent (maar toch ergens vermoed dat het niet klopt)
  • Als je lust voelt om ondanks alle innerlijke commentaren toch in het atelier te werken en je er dus niets van aan wilt trekken
  • Als je die innerlijke beperker nou wel eens even recht in de ogen wil kijken om te zien wat voor vlees je in de kuip hebt
  • Als je er bang voor bent
  • Als je er zin in hebt