Mijn innerlijke criticus en ik (worden creatief)

… en vind je levensenergie terug!

 

Op zaterdag 25 mei en 22 juni nemen we weer een diepe en bevrijdende duik in de wereld van de innerlijke criticus. Waar komen deze innerlijke stemmen vandaan? En waarom maken ze zich zo druk over je doen en laten? Zijn ze behulpzaam? Of belemmerend? Wat doen ze met je levenslust en creativiteit? … en kan het misschien even stil zijn, zodat je iets kunt uitproberen zonder dat er iemand op je vingers kijkt…?

In de tijd tussen de workshopdagen oefen je thuis met de innerlijke criticus en je creativiteit.
Doorgaans houdt de innerlijke criticus niet van creativiteit. Tenzij je natuurlijk meteen een Van Gogh of zo schildert… (en dat is dan eigenlijk ook niet goed want je moet spontaan vanuit jezelf schilderen, iets abstracts, iets hips, en de kleuren zijn ook niet precies wat ze moeten zijn, en het lijkt niet, en overigens heb je geen kunstacademie gedaan dus kan het toch nooit wat worden en je voelt je vandaag niet zo lekker dus sowieso al fout, doe toch eens wat leuks aan!)

De workshop ‘Mijn innerlijke criticus en ik’ is een boeiende reis die je vrijheid geeft. Je werpt licht op de innerlijke commentaren die je klein en beperkt houden. Op de stemmen die je opjagen en opjutten, en voor wie het nooit goed genoeg is, jij nooit goed genoeg bent… Je wordt je bewuster van de activiteit van de criticus. Je leert meer over de oorsprong van deze innerlijke stemmen en sferen, en hoe die je trachten te ‘helpen’, maar vaak juist op een beperkende manier.
Je treedt ze in de workshop tegemoet met warme nieuwsgierigheid, dapper zelfonderzoek, mindfulness, licht lichaamswerk en met de  kracht van creatieve expressie!! Je ontwikkelt een nieuwe verstandhouding met de innerlijke criticus, een adequate respons en je maakt jezelf vrij.

“Maar ik ben niet creatief… : ( ”
Je hoeft geen ervaring te hebben met creatief werken. Misschien vind je zelfs van jezelf dat je niet creatief bent (of vindt je criticus dat misschien…?)
Creatieve expressie is een krachtig middel om zelfonderzoek mee te doen en je te ontwikkelen. Het is de moeite waard er kennis mee te maken.

Je leert je met kwast en krijt, met huid en haar, te verdedigen tegen de bekrompen, muffe, opjagende, afstraffende, benepen stemmen van de criticus. Ze weten je levensenergie en creativiteit doorgaans goed onder de plak te houden.
Maar nu ga je naar huis met meer ruimte, lucht en levendigheid (en vol spetters en vegen). En waarschijnlijk ontdek je al gauw dat een creatief leven bij ons allemaal hoort, het zit ook in jouw DNA, in je eigen unieke vorm.

In deze workshop leer je ook luisteren naar de verborgen hulp en steun die de criticus je in die onbeholpen niet behulpzame verpakking nog probeert te geven. En vind je een samenwerking waarbij jij degene bent die jouw leven leidt, en niet je criticus.
Laten we de rollen eens duidelijk afspreken : )

Wanneer is dit interessant voor je?

  • Als je last hebt van de kritische stemmen in jezelf
  • Als meer wilt weten over je innerlijke criticus en de oorsprong
  • Als je de stemmen wilt leren temmen en zelf je leven wilt leiden
  • Als je levensenergie terug wilt
  • Als je bang bent dat je niet creatief bent (maar toch ergens vermoed dat het niet klopt)
  • Als je lust voelt om ondanks alle innerlijke commentaren toch in het atelier te werken en je er dus niets van aan wilt trekken
  • Als je er bang voor bent
  • Als je er zin in hebt