Joy of Living, Art of Life

Tweedaagse training mindfulness en creativiteit

Wat is het geheim van ware levenskunst?

Meningen en oordelen… het is niet nodig je daar per se door te laten leiden. Het ontneemt ons dikwijls de openheid voor creativiteit en de realiteit direct te ervaren. Ideeën over onszelf en de omgeving loslaten schept ruimte en ontsluit creativiteit.

Je blijkt niet te zijn wie je denkt dat je bent; onze essentie is van zichzelf licht, niet problematisch, ruimhartig, intelligent en joyful. Zonder moeite. We hoeven slechts ‘niet te doen’! Ieder moment is in feite fris, nieuw en vol potentie. Een open ruimte van ‘niet weten’. Ze prikkelt ons verlangen en nodigt uit tot een authentiek gebaar.

Helaas kunnen we ‘niet weten’ vaak moeilijk verdragen. We vullen de ruimte automatisch met bekende gedachten en veronderstellingen en reageren zoals altijd… en hetzélfde ontrolt zich opnieuw…
Het goede nieuws is dat bewustzijn van je automatische piloot je direct de vrijheid geeft om je eigen koers te bepalen en nieuwe realiteiten te ontdekken.

Heb jij de moed om in de openheid van het ‘niet weten’ te stappen? Om mindfull in het moment te zijn; te ontdekken wat er gebeurt terwijl het gebeurt, wat het ook is? Geleid door je verlangens en je nieuwsgierige onderzoekende geest? Experimenterend als een avonturier?

Creatief en authentiek handelen ontstaat als we met lege handen durven staan. Dan worden we verrast door wat ons werkelijk beweegt en ontdekken we onze vrije oorspronkelijke aard.

In deze training van twee dagen verlaten we de bekende paden en stappen in het avontuur van het hier en nu. Zo leer je jezelf en de ander (op)nieuw kennen. We experimenteren met ‘het lege doek’. Ervarend en ontdekkend. We mediteren, werken met waarnemingsoefeningen, visualisatie, zelfonderzoek, deelrondes en creatieve werkvormen uit beeldende kunst en theater. Tussen de bijeenkomsten breng je ‘open ruimte’ in je dagelijks leven en werk. Afgestemde opdrachten ondersteunen je hierbij.