Testemonials

Ik heb de afgelopen maanden een aantal sessies met Jacquelijne gedaan. Ondanks dat we genoodzaakt waren dit, vanwege corona, voor een groot gedeelte via Skype te doen, heeft het mij veel gebracht. Met haar engelengeduld en waardevrijheid heeft Jacquelijne me liefdevol begeleid naar plekken in mij die aandacht verdiende. Van die plekken waarvan je van tevoren denkt: daar wil ik niet aan, terwijl je verdomd goed weet dat je daar wezen moet om te groeien. Verharde, hardnekkige plekken mochten verzachten. Elke sessie heeft me op subtiele wijze dichter bij mijn essentie gebracht.
Paul Roodnat, managementtrainer, coach

:: :: ::

Met Jacquelijne als reisgenoot was het verrassend makkelijk om tot nieuwe inzichten te komen. Haar merkbare enthousiasme en interesse motiveerde mij steeds om net wat dieper te graven.
Cliënt individuele sessies, psychologe

:: :: ::

Het was heel fijn, en ik ben ook blij met het huiswerk. Je was open, liefdevol, stevig en inspirerend! Dank je wel, hier ga ik echt mee verder groeien!
Deelneemster workshop ‘Mijn innerlijke criticus en ik’, meditatielerares

:: :: ::

De workshop ‘Jij en je innerlijke criticus worden creatief’ vond ik super. Het was erg boeiend om al schilderend mijn innerlijke criticus beter te leren kennen. Als mijn innerlijke criticus zei: ‘je mag alleen maar rode en roze rondjes schilderen’, dan zette ik lekker een grote, gele streep op het doek. Erg bevrijdend. Bovendien: alleen al in het prachtige atelier van Jacquelijne rond mogen lopen is een feestje. Overal is iets te zien en te ervaren. Al met al een heel inspirerende dag.
Nicole Baars, communicatietrainer

:: :: ::

Aan de slag met Jacquelijne in haar atelier brengt onvermoede talenten aan het licht. De manier waarop zij de workshops in haar atelier vormgeeft maakt het eenvoudig het onbekende in te duiken. Door haar zeer deskundige en liefdevolle begeleiding weet ze een sfeer te creëren waarin een ieder zich welkom en thuis voelt en het creatieve proces zijn/haar werk kan doen.
Biek van der Burg – consultant learning and development

:: :: ::

Een schitterende dag…
De zorgvuldige, toegewijde en aandachtige aanwezigheid van Jacquelijne heeft mijn stroom van hoofd naar hart beeldend op gang gebracht.
Van denken naar voelen, dank!
Joke Heming

:: :: ::

Jacquelijne heeft mij gisteren een ongelooflijk mooie dag bezorgd waarin ik dankzij haar veilige begeleiding middels bodyscanmeditatie en dans steeds vanuit mijn lijf als in trance achtereenvolgens heb gewerkt aan vier doeken die mij van oorsprong naar woede naar groot verdriet en tot slot verstilling zachtheid compassie en liefde brachten. Jacquelijnes grote kracht is dat zij ruimte geeft, letterlijk en figuurlijk, om alles te voelen. Alles kan en mag zodat je alles kunt aan gaan raken en verkennen zonder verstoring. Jacquelijne komt op de juiste momenten met de juiste gebaren en woorden voorbij. Zij faciliteert in alle opzichten zodat je zelf optimaal aan de slag kunt met je proces. Een beeldend coach pur sang. Een aanrader. Dankjewel Jacquelijne.
Manja Gruson – Zaak van de ziel

:: :: ::

Vandaag de workshop ‘Take Your Broken Heart and make it into Art’ gevolgd bij Jacquelijne. Net terug van een intense tantra training waar ik regelmatig geconfronteerd werd met de kwetsbaarheid van mijn hart: de grootte, gevoeligheid, scheuren, scherven, schoonheid, was het heerlijk dat te integreren, transformeren en zichtbaar maken in de flow van gevoel. En dat in de warme bedding van Jacquelijne, haar toegewijde aandacht.
Je hoeft geen kunstenaar te zijn. Laat je verbazen in een Schitterend Onderzoek.
Hilde Roberts – Opleidingsdeskundige

:: :: ::

De workshop was een heerlijk swingende en bevrijdende ‘inquiry in expressie’….. op een lichte en ontspannen manier viel ik zowaar ‘BOEM’ weer in de wilde schoonheid van een creatieve flow ….. een flow die ik toch al heel wat jaren achter me had gelaten. Je begeleiding is inspirerend en werkelijk kunstzinnig. Bedankt!
Birgitte derks

:: :: ::

De retraites en dagen met Jacquelijne Constant zijn altijd feestelijk maar ook bevestigend naar mijzelf toe, gaven me meer vertrouwen in mijn eigen kwaliteiten, zonder dat iemand anders daar een bevestigende rol in hoeft te spelen. Alsof mijn wezen zelf me toelacht!
Mathilde de Vriese – kunstenares en Zen-lerares

:: :: ::

Creatieve Flow met Jacquelijne Constant werd een zinderend, diepgaand, tof experiment voor alle kunstenaars aanwezig

:: :: ::

Als ik naar mijn kunstwerk kijk dan word ik blij. Ik voel de verf aan mijn handen en mijn blote voeten op het groene gras. Het kunstwerk spiegelt mijn moment van absolute vrijheid zonder oordeel. Dank je wel.
Deelneemster aan workshop Inquiry in expressie

:: :: ::

Wat een weldaad om onder de bezielende begeleiding van Jacquelijne een training te volgen! Integer en oprecht, authentiek en afgestemd, uitnodigend en in waarde latend, krachtig in haar zachtheid … een cadeau aan jezelf om met haar mee te gaan!
Ine van den Heuvel  Orig-Ine, Praktijk voor therapie en verliesverwerking

:: :: ::

Jacquelijne heeft door middel van gesprekken en andere werkvormen zoals meditatie, tekenen, schrijven, liedjes maken mij geholpen een aantal belangrijke keuzes ten aanzien van werk en privé te maken. Zonder dat je allerlei testen moet maken, krijg je juist door individuele aandacht en maatwerk precies duidelijk waar het probleem zit. Zij doet dit op een geheel eigen wijze. Een wijze die juist voor creatieve mensen zo heerlijk is. ‘Out of the box’ denken, om maar eens een modeterm te gebruiken. Niets is gek, alles mag.
Het is juist de open, warme en onconventionele aanpak van Jacquelijne die mij verder heeft gebracht. Ik weet nu wat ik wil en welke kant ik op moet. De gesprekken hebben veel losgemaakt. Ze waren soms ook best confronterend, maar altijd voelde ik me veilig. Een schitterend onderzoek is het beste wat je kan overkomen!
Yvonne de Vaal – docente SG Spieringhoek – Schitterend Loopbaanonderzoek

:: :: ::

Creatief ben ik, dat weet ik. In schrijven, in problemen oplossen, in coachen en in teksten schrijven. Maar alles met mijn handen zat een stevig slot op. Een freeze en een pijn waar ik met mijn hoofd over kon praten, maar niet mee verder kon.

De tweedaagse bij Jacquelijne heeft de Creatieve flow op gang gebracht. En hoe! Makkelijk ging het niet, tranen, boosheid, angst kwamen vrij om te eindigen in een explosie van kleur, beweging en vorm. In lol, vreugde, spelen en ruimte. Er is echt iets fundamenteels veranderd. Met grootse dank aan Jacquelijne en Daphne die een liefdevolle bedding creëren waar alles kan zijn en mag ontvouwen. Lekker hoor!
Arianne van Galen – CoachSpeelplaats

:: :: ::

Je eigen creativiteit en scheppingskracht wordt vanuit het ‘niets’ opgeboord. Je hoeft niets te kunnen; het ontstaat aan jou. Intuïtief laten komen wat er al onbewust en diepverborgen in je is. Met Jacquelijne als geweldige gids!
Monique

:: :: ::

Ruimte maken, woorden geven, beelden vormen van wat er al is. Uitdijen in het moment. Als vanzelf ontstaan ze, het grote gebaar of het hele fijne. Zeker, er is gêne, zeker er is superego en onzekerheid. Breeduit en overduidelijk welkom en ongemerkt zetten ze zich om in vrijheid en creativiteit in beelden van verf en tranen, aarde en bloemen, krijt en krullen. Verwerking en voeding. Een Schitterende dag.
Trudy van Keeken – Het Rouwkollektief

:: :: ::

Dank je wel voor je begeleiding, dat je me nieuwe ervaringen hebt aangereikt en bestaande ontdekkingen hebt helpen verdiepen. De spannende thema’s ‘niet weten’ en ‘eenzaamheid’ heb ik aan durven kijken dankzij jouw veilige bedding.
Een schitterend onderzoekster, individueel traject – coach

:: :: ::

Ik heb woorden bij mijn eigen klank gevonden.
Dank je wel betrouwbare reisbegeleider.
Regien

:: :: ::

Wat heerlijk als ik weer durf te vertrouwen op mijn eigen tempo en dat de stroom dan vanzelf komt. Wat een heerlijke mooie, volle vullende dag. Dank!
Maria

:: :: ::

“Had een inspirerende dag zaterdag… veel weer gezien… dank daarvoor”
Moniek Merkx, artistiek leider theatergroep MAAS

:: :: ::

“Zaterdag een ontzettend inspirerende dag meegemaakt in het mobiele atelier van Een Schitterend Onderzoek met Jacquelijne Constant. Het resultaat verrassend en vervullend. Dit ga ik vaker doen. Dankjewel alle deelnemers en crew voor deze mogelijkheid.”
Kerrie van Aarssen, Personal® Post production

:: :: ::

“De dag was voor mij een diep ontspannende reis. Het rijkelijke materiaal, de kleuren en geuren gaven mij meteen een blij kind gevoel. Na wat schroom (mijn moeder en zus zijn kunstenaars) durfde ik ook gewoon te stromen met het materiaal. Ik realiseerde mij later pas dat ik alles met hand en vingers deed, klei en rozenblaadjes heerlijk. We hebben gewekt met ons lichaamsgevoel /beeld /beleving en dat was verrukkelijk. Als ik mijn lichaam mag ervaren voelt ze altijd mmmmhhhh pas als ik ga kijken komt er commentaar en gedoe. Toen ik mijn resultaat zag was ik ontroerd:’ ja zo voel ik me nu’. Ik gun deze dag iedere vrouw, je komt meer en lekker thuis in je lijf en in het nu.”
Martina Gijsbers, ‘De Open Ruimte’, Almere – over Beeldende Expressie in Tantrisch Onderzoek

:: :: ::

“Heerlijk om samen creatief bezig te zijn en op die manier ruimte te scheppen eens op een andere manier samen te werken, na te denken en te reflecteren. En wat hadden we het getroffen met het weer, de locatie en jouw subtiele en inspirerende facilitatie.”
Sarah Doornbos, HIVOS – Teamworkshop

:: :: ::

“Wat een feest is het om je te kennen en met je te werken. Alle cadeautjes die je hebt gegeven in de vorm van inspiratie, schoonheid en visie hebben mijn wereld weer groter en meer open gemaakt”

:: :: ::

“Bedankt voor je fantastische begeleiding bij de cursus! Ik vond je inspirerend in je werken met mensen, en het de groep meenemen op de reis.”
Diane

:: :: ::

“Onze ontmoeting heeft veel teweeg gebracht, het suddert nog na en klinkt mee op de achtergrond wanneer ik keuzes maak en m’n richting weer uitzet”

:: :: ::

“De manier van begeleiden was werkelijk waar heel fantastisch. Alle ruimte voor wat er is en oordeelloosheid en aandacht voor alles. Heel bijzonder. Jacquelijne, ben onder de indruk van je wijsheid en openheid, je onderzoekende en liefdevolle nieuwsgierigheid.”
Merel Miltenburg, Gestalttherapeute – Schatkamer van de Tussentijd

:: :: ::

“Jacquelijne heeft mij begeleid bij mijn zoektocht naar het inzetten van mijn creativiteit. Ze heeft mij enorm goed geholpen. Ze is een buitengwoon betrouwbare, veelzijdige en diepgravende coach die zich ten volle voor jou als klant met de juiste maat en middelen inzet.”
Iris de Veer, consultant, coach – Individueel traject

:: :: ::

“Jacquelijne gaat absoluut het onderzoek met je aan. Prachtig hoe ze lichamelijke ervaringen, emoties en gevoelens een vorm weet te geven en hoe je met deze vorm aan de slag gaat. De ervaringen zijn juweeltjes op zich. Jacquelijne zelf: Integer, ze gaat de diepte in en met gevoel gaat ze met jou aan het werk.”
Frans van der Stigchel, oud directeur Van Harte & Lingsma, interim directeur Horizon Training & Ontwikkeling. – Sabbatical Moments

:: :: ::

“Jacquelijne biedt een geweldige bedding aan voor je persoonlijke ontwikkeling. Ze is op de achtergrond maar ook aanwezig als dat nodig is, met ruim zicht en support.”
Moniek Merkx , artistiek leider Theatergroep Max

:: :: ::

“Ik beveel Jacquelijne Constant met plezier en van harte aan als coach, trainer en begeleider van groepen! Ze heeft mij enorm geïnspireerd in de retraites De Schatkamer van de Tussentijds en ‘Het Pulseren van de Rozenbloesem’ om mijn onaangepaste kant te ontdekken en er creatief mee aan de slag te gaan. Jacquelijne luistert als de beste en heeft het vermogen stille veroordelende gedachtes te onthullen die de creatieve boel blokkeren. Oog en oor te hebben voor prille onverklaarbare en interessante dingen in jezelf en je ervoor te doen interesseren. Jacquelijne doet me denken aan een prachtige amazone, een strijdster van en voor het leven. Hoe het ook op haar af komt, ze gaat het aan: moedig, avontuurlijk en kleurrijk.”
Daphne Smit
, zelfstandig (loopbaan)coach, trainer en intervisiecoach

:: :: ::

“Jacquelijne combines business intuition and creativity to guide participants though a process to explore unchartered areas of the self. Starting with a white sheet of paper, participants discover where they connect to the brushes, the paint, the sound, the smell, the touch and the work of the participants they collaborate with.We could use the reflection of the afternoon’s work to give words and meaning to the vision and strategy of our entreprise.”
Jouke Kruijer
– Feidon

:: :: ::

“Het verrassende sprak me aan. Waar spreken we af? Wat gaan we doen? Het heeft me geleerd open te staan voor het onverwachte en ongewone. Jacquelijne’s manier van begeleiden is warm, persoonlijk en professioneel. Zeer stimulerend.”
Anneke Aikema, psycholoog

:: :: ::

“Veel dank voor het geweldige onderzoek, heel erg bijzonder en verhelderend en inspirerend. Jij hebt een kijk en aanpak die me zo boeit, erg erg goed. Het was echt een openbaring hoe het op het laatst in elkaar paste.”
Eva Durlacher , coach, trainer

:: :: ::

‘Jacquelijne werkt heel zorgvuldig, afgestemd en enthousiasmerend. Ze heeft een heel brede blik waardoor de meest onverwachte invalshoeken aan bod kunnen komen.’
een schitterend onderzoekster

:: :: ::

‘Een ontdekkingsreis naar mijn eigen ontontgonnen ruimtes. Verrassend, spannend, speels en onder de liefdevolle reisleiding van Jacquelijne altijd weer veilig thuis. Volle aandacht en acceptatie, daardoor kom ik op plekken in mezelf waarvan ik niet wist dat ze bestonden.’
Iris de Veer, consultant, n.a.v. de workshop Op Avontuur naar Woordenschat en Beeldenrijk

:: :: ::

‘Ik heb ontdekt waar ik enkele, innerlijk mij zeer eigen deuren in het verleden heb dicht laten vallen waarachter nu juist veel creativiteit en levensenergie schuil gaat, en ik heb ze ook nog kunnen openen en de vrijkomende energie kunnen inzetten voor mijn eigen vitaliteit en levensvreugde én in mijn werk.
Ik hoopte op positieve input om uit een soort impasse te komen in mijn burnoutachtige verschijningsvorm. En die hoop is in vervulling gegaan.’
Carolien G.