Wat deelneemsters zeiden

Yes!! Wat een heerlijke dagen. Lost in time… Dit is echt een uniek juweeltje.
Marieke Klaren – 5Ritmes dansdocente

:: :: ::

Het openen van onbegrensde mogelijkheden, het jezelf echt zien zoals je bent en dat accepteren, je geaccepteerd voelen precies zoals je bent, het leren mediteren, het verblijven in een Tussentijd (een hele andere dimensie dan het “gewone” leven), daar gaat deze retraite voor mij over.

:: :: ::

Het is bevrijdend en heerlijk om zo nu en dan gewoon een dag werkelijk de toestemming te hebben om er helemaal voor mezelf te zijn, en de vrijheid om te zijn met wat er was.
Ik vond het interessant om mijn creativiteit te onderzoeken, waar het stroomt en hoe ik mezelf in de weg zit. En hoe heerlijk om gewoon te schilderen en te maken!
Mirjam van Hasselt – 5Ritmes dansdocente en architec

:: :: ::

Het sprak me erg aan dat we ook met rust werden gelaten, de open ruimte, dat iedereen zijn eigen ding kon doen. Dat is heel bijzonder!
Petra Baars – Projectmanager De Baak

:: :: ::

Ik ben een van de vrouwen die dit creatieve traject heeft mee gedaan, ik kan het sterk aanraden. Het is voor mijzelf van levensbelang geweest in revalidatie proces om in Een Schitterend Onderzoek weer te leren mijn creatieve energie te kunnen laten stromen.
Joyce van Heek www.joycevanheek.nl – Beeldend kunstenaar

:: :: ::

Ik voelde me veilig, gewaardeerd en begrepen. Daarbij kreeg ik de ruimte die ik nodig heb. In die omgeving kon ik floreren, ontdekken, ontspannen en groeien.

:: :: ::

Tijdens de retraite- de Schatkamer van de Tussentijd- leerde ik hoeveel ik kan uitdrukken met beelden. Soms zelfs meer dan met woorden, omdat ik een andere taal, een ander medium gebruik. Ik vond het ook heel plezierig en spannend om beelden te maken van mijn innerlijke roerselen. Sinds die retraite zijn beelden een onderdeel van het repertoire dat ik gebruik om problemen aan te pakken, keuzes te overdenken, of me te ontspannen.
Sabina Voogd – lobbyist Oxfam Novib

:: :: ::

Ik heb er meer uitgehaald dan ooit gedacht. Ik leerde dat alles mag, en ook alles kan. De toekomst staat eigenlijk op ieder moment open.

:: :: ::

Het overtrof mijn verwachtingen vanwege de diversiteit in wat er allemaal werd aangeboden en aangereikt. Heerlijk, verrijkend, quality time, ruimte in mijn hoofd, besef en mildheid. Het heeft me geraakt dat ik in contact kan komen en blijven met mijzelf, dat ik blij word van mijn creativiteit maar ook dat het me helpt meer in evenwicht te zijn.
Simone van West – Procescoach ABN-AMRO

:: :: ::

Verheugd op het beeldend werk heb ik me, wat heerlijk om te doen in die prachtige ruimte met al die materialen en alles te kunnen uitproberen. Feest voor het kind in mij, de creatieve ziel.

:: :: ::

De ‘Onderzoekspost’ per e-mail was voor mij erg waardevol. De opdrachten hielden me in beweging en daagde me uit om zaken en opdrachten op te pakken die voor mij niet gebruikelijk zijn.

:: :: ::

Wat ik aan anderen wil vertellen over deze retraite: De schoonheid van dit alles, de aandacht en de zorgvuldigheid van het programma en de onderdelen. Ook het werken met vrouwen maakt het voor mij bijzonder.
Merel Miltenburg – Gestalttherapeute

:: :: ::

Onderwerpen en programma zijn inspirerend; ben in contact gekomen met voor mij nieuwe vormen van oefeningen en het hele creatieve stuk, heel erg leuk!

:: :: ::

Het raakt me dat het gelukt is om in deze retraite mijn eigen vorm te ontdekken. Ik kwam er achter dat ik veel cursussen gedaan heb in mijn leven waarin ik aan ‘verwachtingen’ voldaan heb. Nu was er ruimte en stimulans om mijn manier te vinden en dit is een enorme cadeau!
Karin Minnigh – Grafisch ontwerpster

:: :: ::

Het was heel erg fijn om de zaterdagen helemaal uit mijn gewone sleur gehaald te worden en nieuwe dingen aangereikt te krijgen.
Ellen Nuyten – trainer en coach

:: :: ::

Mijn creativiteit spreekt een eigen taal die mij uitdrukt, die mij letterlijk en figuurlijk bevestigt in de wereld.

:: :: ::

Voor mij was de schatkamer een avontuur in mijn eigen creativiteit, mijn kunstenaarsschap. Een ontdekkingsreis in mijn eigen vrijheid en de verbinding daarmee leggen.

:: :: ::

Het letterlijk tijd maken hiervoor in deze retraite maakte bij mij van binnen deurtjes open die steeds de ruimte niet kregen om geopend te worden, een feest, een rustpunt en een diepe inspiratie. En het delen en zien van het proces bij anderen heeft me geraakt en ontroerd.

:: :: ::

Ik voel me ook waardevoller als vrouw, ik heb een kracht ontdekt die ik niet kende, een scheppende kracht.

:: :: ::

Het proces paste heel goed op mijn vraag. Ik exploreerde zonder een specifieke richting op te willen sturen en gebruikte de handvatten die je bood. Ik ben erg geraakt door het innerlijke proces dat ik heb doorgemaakt en durf mezelf nu te accepteren ‘op ware grootte’.

:: :: ::

Ik vond het hele programma fantastisch. Een heel gedegen aanbod. Prima mix van verschillende onderwerpen en oefeningen. Je manier van begeleiden sprak me enorm aan; warm, persoonlijk, getuigend van veel wijsheid.

:: :: ::

Ik vond het heerlijk om regelmatig een hele dag voor mezelf te hebben. Het ontspande me en ik richtte mijn aandacht veel meer op het ervaren en in het hier en nu zijn. Door de aandachtsoefeningen voor thuis en door het werken in het creatieve boek bleef dit gestimuleerd. De winter was erg snel voorbij, ik ging positiever, lichter met al mijn gedachtes om.

:: :: ::